Geen categoriePuur olijfhout is ware kunst

https://www.deschuurmannen.nl/wp-content/uploads/2019/04/P4088013-1280x776.jpg

In het begin van 2000 was een olijfboom in de tuin een opkomende trend. Boomkwekers hebben daarop ingespeeld door olijfbomen te importeren uit Italië en Spanje. De bomen werden hier verder opgekweekt en verkocht aan de liefhebbers. En zoals het gaat met trends: die gaan ook weer voorbij om te volgen door een nieuwe. Tja: daar sta je dan, anno nu,  als kweker met olijfbomen die niet meer te verkopen zijn. Maar….. olijfhout is als hout zeer geliefd en gewild. Het hout heeft een uitermate fraaie en rijke tekening. Het is niet zo eenvoudig om er een meubel van te maken: een rechte stam is nauwelijks te vinden. De houtdraaier likt er zijn vingers bij af. Er kunnen prachtige voorwerpen, ware kunststukjes, van gedraaid worden. Het hout hoef je niet perse tot een voorwerp te verwerken. Gewoon puur natuur, precies zoals het is, kan het sterk tot de verbeelding spreken. De foto toont een stuk olijfhout dat enkel geschuurd en geolied is. Door het schuren en olien geeft het hout zijn uiterst fraaie tekening prijs. Een lust om naar te kijken en iedere keer is er weer wat anders in te ontdekken. Wij hebben een aantal plakken olijfhout bewerkt en als je interesse hebt: bel of mail ons!