Geen categorieAudiokast in kersen en palissander

https://www.deschuurmannen.nl/wp-content/uploads/2019/03/P3228008-1280x872.jpg

Men vraagt niet zo heel vaak naar een kast met roldeuren. En een roldeur is voor ons als schuurmannen toch weer een hele uitdaging. Zeker als de kast redelijke afmetingen heeft. Deze kast meet 120×50 cm en dat betekent veel (120) lamellen zagen voor de roldeuren. Het is precies werken met roldeuren. Deuren die niet goed lopen geven ergernis. Ik heb eerst de boven- en onderkant van de kast gemaakt en de banen voor de deurtjes en de tussenschotten uitgefreesd.Daarna zijn de zijkanten op maat gemaakt. De boven- en onderkant lijm en deuvel ik  ” koud” op de zijkanten om de frees-banen onder en boven zo goed mogelijk parallel te krijgen. Daarna de roldeuren inschuiven.  Het is een feest als alles soepel loopt en dat doet het! Het is een audiokast en daarom  is de achterkant van 18 mm multiplex extra zwaar. En  rubber strips voorkomen ongewenste resonanties. De schappen zijn van zwaar massief Amerikaans palissander en rusten op speciale punt-steunen. Hierdoor kan de audio apparatuur trillingsvrij opgesteld worden. Het gebruik van gestoomd kersen en natuurlijke olie geeft de kast een warme bruinrode uitstraling. Het is een mooi meubelstuk geworden!