Geen categorieKast in kersen en ebben

https://www.deschuurmannen.nl/wp-content/uploads/2019/03/P3018006-1280x2433.jpg

Ik  heb dit keer de vrije hand gekregen in de bouw van deze kast. Vanzelfsprekend is er met de opdrachtgever over het ontwerp goed overlegd. We hebben samen nogal wat tijd besteed aan de keuze van de houtsoorten. Uiteindelijk werd het kersen, acacia en ebben. Het kersen is vers geschaafd nogal licht van kleur, maar kersen donkert behoorlijk na. In combinatie met ebben is dat eigenlijk wel gunstig: de houtsoorten kleuren naar elkaar toe. Ook ebben is vers veel lichter, maar kleurt in een dag al na. Voor de verbinding van de kersenhouten modules is gekozen voor de zwaluwstaartverbinding. Het is een fraaie en stevige verbinding, maar het kost nogal wat tijd om ze precies te maken. Door de grootte van de modules te variëren, ontstaat er een speelse kast. Het ladeblok is gemaakt van acacia. Acacia is taai en sterk en geeft een roomzoete geur af bij het schaven. Ook hier is de verbinding weer een zwaluwstaart. Het front van de lade is een stuk ebben met een fraaie tekening. De lade is voorzien van tip-on geleiders.