Geen categorieklein doosje van kajukuku- en geelhout

https://www.deschuurmannen.nl/wp-content/uploads/2021/04/P4098040-1280x1065.jpeg

Soms moet men zichzelf de tijd gunnen om eens in de werkplaats rond te kijken om te zien wat er allemaal ligt en staat. Door de veelheid aan gemaakte producten ontstaat er een niet opdrogende bron van resthout. En wat doe je met resthout? Eerst maar eens mijn broer Joop, de houtdraaier, aankijken of hij er nog iets mee kan. Maar als dat niet lukt dan is het een kwestie van een paar mooie plankjes bij elkaar leggen, een kop koffie pakken en de creativiteit laten werken. Zo ontstond dit kleine kistje. Het stelt allemaal niet zo heel veel voor , maar om een klein kadootje een mooie verpakking te geven, is het zeer geschikt. Het hout heeft een hele mooie tekening: echt Braziliaans Kajukuku. Het dekseltje is van Surinaams geelhout. Beide houtsoorten zijn er praktisch niet meer. Het kleine kistje moet dus gekoesterd worden voor het nageslacht. En zo’n klein kistje doet het ook goed op een kast of tafel. Gewoon een fraai ogend voorwerp.