Geen categorieEen (houten) appeltje voor de dorst

https://www.deschuurmannen.nl/wp-content/uploads/2020/11/PHOTO-2020-11-23-17-35-27.jpg

Dit werkstuk maakt onderdeel uit van een serie van 4 fruitstukken. Onder het houtdraaien van het ene werkstuk, ontstaat gelijk het idee voor de volgende. In dit geval is het juist heel treffend dat de tekening van essenhout zich leent voor de appel in stukken. Bovendien,  als je een appel schilt en je laat die appel even liggen, is de steeds bruiner wordende kleur vrijwel identiek met de kleur van het essenhout. Het onderliggende bord is van kersenhout. Het bord is vrij vers en in de loop van de tijd wordt de kleur en tekening intensiever.

Het mesje is uit twee houtsoorten: noten en mahonie. En zo ontstaat uit bijeen gezochte reststukken hout een heel fraai kunstwerk. Het is tijdloos en origineel. Beslist een sierraad op tafel of kast