Geen categoriehoutdraaikunst ‘vrij naar Wilhelm Tell’

https://www.deschuurmannen.nl/wp-content/uploads/2020/11/IMG_0359.jpg

 

Het houttdraaien is een vak dat onderschat wordt. Het karakter van de verschillende houtsoorten moet je kennen om foutloos te kunnen draaien. En alleen in foutloos draaiwerk komt de tekening van het hout vol tot zijn recht.

In dit werkstuk zijn verschillende houtsoorten verwerkt. Eikenhout heeft een enigszins grove structuur en vraagt daarom zorgvuldigheid bij het schuren en polijsten. Kersenhout is wat taaier, en heeft een prachtige warme gloed, welke zich in de loop van de tijd intensiveert. Het Ahorn of Maple is een lichte, subtiel getekende houtsoort, waarvan de tekening bij goed polijsten naar voren komt.

Het kunstwerk bestaat uit een pijl met drie appels, resp van Eken, Kersen en Ahornhout. Het werkstuk heeft als titel: ‘vrij naar Wilhelm Tell’ gekregen. Het is kunst met ene glimlach dat zeker op kast of tafel tot zijn recht komt!