Geen categoriehoutdraaikunst: ‘perendessert’

https://www.deschuurmannen.nl/wp-content/uploads/2020/11/IMG_0360.jpg

Het vak van houtdraaien wordt door velen als hobby beoefend. Het komt waarschijnlijk doordat de techniek eenvoudig lijkt. Kennis van de houtsoorten is essentieel om er echt ook alles uit te halen. Een goed gedraaid product laat die intrinsieke pracht van hout tot leven komen.

Dit werkstuk draagt de titel ‘perendessert’.  kunst met een knipoog. Dat haalt het vak uit zijn stoffige imago. Er valt wat te zeggen over dit kunstvoorwerp en daarmee begint het te leven.

De peer is gedraaid van Bankirai een harde, lastige sterk splinterende houtsoort. Het bord komt uit een stuk Merbau. Het snijgedeelte van het mes is van ebbenhout en het handvat is van mahonie. Aldus een aantal uiteenlopende houtsoorten in een kunstwerk. Dit voorwerp staat bij U ook vast heel mooi en er valt wat te vertellen!