Geen categoriehoutdraaikunst: ‘de appel valt niet ver van de boom’

https://www.deschuurmannen.nl/wp-content/uploads/2020/11/IMG_0361.jpg

Het is fijn als je een werkplaats hebt, waar vele houtsoorten voorradig zijn. Voor de houtdraaier is elk stukje hout een uitdaging: niets is te klein of te groot. Vooral de stukjes, die voor meubelwerk niet meer bruikbaar zijn, zijn fantastisch. Natuurlijk is een dosis fantasie nodig. En niet te vergeten: kennis van de houtsoorten.

Dit kunstvoorwerp staat bol van der fantasie. En de humor ontbreekt niet. Die combinatie leidt tot kunst met een grote K. Het fantasieboompje heeft bladeren van echte houtkrullen. Het appeltje is toepasselijk gedraaid uit appelhout. Daar omheen wat vuursteentjes. Om het geheel een beetje stofvrij te houden, staat alles onder een glazen stolp. Het kan zo bij U op de kast! Bestellen maar!