https://www.deschuurmannen.nl/wp-content/uploads/2020/10/IMG_7524-1280x1160.jpg

soms heb je echt een buitenkansje. Een boer tipt je, dat er een aantal olijfbomen worden gekapt. Wel, als echte houtfreaks gaan de harten van de schuurmannen onmiddellijk sneller kloppen. Wij zijn er dan ook als de kippen bij om een paar stronken te bemachtigen. Bij het zagen zie je al wat een overweldigend mooie tekening het olijfhout heeft. In dit geval waren de vormen ook uiterst grillig, wat het olijfhout nog meer karakter geeft. Eerst de stronken maar eens goed laten drogen. Daarna komt het schuren. Zo eenvoudig gaat het schuren nu ook weer niet: het olijfhout is best taai. Bij het schuren ontwikkelt zich wel een heerlijk aroma! Dan heb je wel zo’n mooie schijf hout en die wil je aanlichten om de fraaie tekening te laten zien. En zo ontstaat dan het idee van een olijfhouten plafondluchter. Het voordeel van led licht is het feit dat de lampen nauwelijks heet worden. Dit licht laat zich daarom geweldig met hout combineren, zonder dat het hout verschroeit of gaat branden. En uiteindelijk: ziedaar een plafondluchter van olijfhout met vier dimbare speciale leslampen. Een prachtige designlamp is geboren!