Geen categorieNoten en wijn in houten kist

https://www.deschuurmannen.nl/wp-content/uploads/2020/09/IMG-1417-1280x1115.jpg

Het lijkt geen bijzonderheid: noten en wijn. Een goed glas wijn met een knabbeltje is op een mooie zomeravond een moment van genieten. De noot komt van de notenboom en de notenboom levert het hout voor mijn kistje. De wijn komt van de druif en die groeit weer aan een wijnrank en de wijnrank levert het hout voor mijn kistje.

Stel je wandelt op Ibiza en het oog valt op een omgezaagde wijnstok. Als je op de kopse kant van de wijstok kijkt, zie je een prachtige tekening. Zo’n stukje wijnrank heb ik in plakjes gezaagd. Wat ene prachtige kleur en tekening komt tevoorschijn! De strookjes wijnrank heb ik gebruikt op de deksel van mijn kistje. In giethars gegoten en gepolijst.

Het notenhout lag nog in de werkplaats. De plankjes zaag ik eerst op de lintzaag en vervolgens gaat alles over de vlak/vandiktebank. De wanden van het kistje heb ik in elkaar gelijmd met strookjes acacia om een mooi contrast te krijgen.

Dit kistje bevat ook binnenwerk: twee op elkaar gestapelde bakjes. De inhoud van het kistje kan zo goed benut worden. De bakjes zijn gemaakt van eiken- en kersenhout, restjes hout wat meestal wel in een houtwerkplaats rondslingert