Geen categorieCorazon de negre hout sierlijk verwerkt

https://www.deschuurmannen.nl/wp-content/uploads/2020/09/PHOTO-2020-08-27-09-07-45.jpg

het hout corazon de negre behoort tot de familie van de coromandel. De houtsoort is erg kostbaar en wordt daardoor slechts per kilo verhandeld. Het is een zeer harde hardhoutsoort, maar laat zich desondanks goed bewerken. En daardoor is het een geliefde houtsoort voor de houtdraaier. Houtdraaikunstenaar Joop draaide van het Corazon de negre een aantal ringen in verschillende diameters. Vervolgens zijn die ringen zodanig samengevoegd dat het de vorm van een vaas heeft. Het is een uiterst sierlijk geheel , waarbij het corazon de negre in zijn volle schoonheid te bewonderen is. Het is echt een sierraad dat aandacht trekt en het verdient een mooie plaats in elk interieur.