Geen categorieEssenhout als kunstvorm

https://www.deschuurmannen.nl/wp-content/uploads/2020/08/IMG-1389-1280x2487.jpg

ik koop geregeld boombladen om daaruit mijn meubels te maken. Van een boomblad valt natuurlijk veel hout weg. De schors van het boomblad verdwijnt meestal op de afvalhoop.Vaak droogt het boomblad al wat in en laat de schors los van de onderliggende laag: het cambium. Als je daar nu eens goed naar kijkt, dan zie je verrassend mooie structuren en tekeningen. Ik stond te kijken naar zo’n stuk cambium van een essen boomblad en in de lengterichting kijkend, leek het net een zandwoestijn. De uitgestrektheid van heuveltjes, dalen en richels is gewoon boeiend. In mijn fantasie zie ik daar de mens of een wandelend mensenpaar doorheen wandelen, hand in hand. Die symboliek is verbeeld in dit kunstwerk: essenhout met een klein bronsen beeldje van een wandelend stelletje.