https://www.deschuurmannen.nl/wp-content/uploads/2020/08/IMG-1383-1-1280x1197.jpg

kersenhout is een van mijn meest gewaardeerde houtsoorten. Kersenhout heeft een warme roodbruine gloed. Hoe ouder kersenhout is, des te mooier de tekening en de warmte. In een werkplaats blijven er altijd wel stukjes hout over en als je liefde hebt voor hout dan wil je er toch wat mee doen. Dat is dan de eerste aanzet tot het maken van dit kistje. De vraag is dan altijd: en welke houtverbinding moet het dan worden? In dit geval heb ik gekozen voor ebbenhouten wiggen, zodat ze scherp afsteken tegen het kersenhout. Een stukje teakhout voor het deksel was net te dun en dus is er in de binnenkant een stuk acacia hout gelijmd. Met wat Tung olie komt de vlam van het hout fraai naar voren. Een een mooi kistje is altijd bruikbaar.